header-hip

Hippe mama

De nieuwe gadgets van 2016

Elk jaar in januari is er weer de belangrijke Consumenten Electronica Show (C.E.S.) in Las Vegas.

Drie verrassende gadgets voor in het huishouden zijn de wasmachine die aan te sturen is via de smartphone, de intelligente fopspeen en de plantenhulp

                                                 

Deze wasmachine van L ces-06-lg-washer-2015G is bestuurbaar met een smartphone via NFC en met 2 afzonderlijke programma's.

 

 

 

 

 

 

 

 

 ces-08-pacif-i fopspeen De Pacif-i, zeg eigenlijk maar de iFopspeen, heeft sensoren die de   temperatuur van de baby opnemen en doorsturen naar een iOS- of Android smartphone.

 

 

 

 

 

 

 

 ces-17-parrot-h20 -watergever De Parrot H20 is een remote sensor, die de gezondheid van kamerplanten in de gaten houdt. Het baasje van de plant kan zelfs via wifi opdracht geven om water te geven.

 

 

 

 

 

 

 

Ook werden verschillende modellen van zelfrijdende auto's gedemonstreerd, van bijvoorbeeld Google, maar ook Mercedes en Audi.

Wil je nog meer verrassende gadgets zien, bekijk dan alle foto's op de site van de automatiseringsgids.

Babyfoon vergeten?

Babyfoon vergeten, maar wel twee mobiele telefoons in de buurt? BabyAlarm biedt uitkomst...

Met die drukke dagen met een netwerkborrel hier, etentje ter afsluiting van het project daar, hebben we nog wel eens een oppas nodig. Andere momenten echter, willen we alleen even ons hoofd leeg maken door een kleine ronde rondom het huis en in de buurt te wandelen.

We gebruiken dan de babyfoon app - BabyAlarm die mijn man op zijn Android toestel heeft geinstalleerd. We laten zijn telefoon thuis op de overloop liggen. In de BabyAlarm app staat mijn mobiele telefoonnummer geprogrammeerd. Als een van de jongens wakker wordt en begint te schreeuwen, wordt mijn telefoon gebeld.

Ook handig voor als je op een heel druk feest bent waar je geen zicht hebt op de kids die bijv. boven liggen te slapen!

Orde in je tas

cocoon-grid-it-organizer-cpg10 -rood

 

 

De Cocoon Grid-it Organizer CPG10 is ideaal omdat al je spullen netjes georganiseerd in je tas steken. Dan zijn je USB stick, telefoon, sleutelbos in 1 ogenblik terug te vinden.

Al deze spullen worden op zijn plek gehouden door geweven elastieken.

Handig!! Zo'n organiizer koop je bij fonq.nl voor 19,95 euro.

Hij is trouwens ook in het zwart te koop.

 

De gadgets van Moeder 3.0

De Hi Call bluetooth handschoenen, de pratende rookmelder en de Baby Hairwash shield gaan het maken:

 

Bijdehand bellen!

300x a174494bf5a49536f3ed9df8f379c20eMet de Hi Call bluetooth handschoenen hoef je nooit meer koude handen te krijgen. In de duim zit namelijk een speakertje, en op de pink een microfoontje. Met een bluetooth verbinding naar je telefoon kun je zonder problemen een gesprek voeren. Lijkt het op het gebaar dat je vroeger maakte als je met je hand een telefoon na wil doen? JA, zeker weten!

  

De menselijke,  pratende Nest Protect rookmelderRookmelders kunnen vaak irritaties opleveren, een piepje wanneer de batterij dreigt

leeg te gaan, of een totaal overbodig alarm als je toast lichtjes aanbrandt.

De Nest protect rookmelder geef niet meteen een geërgerd alarm, maar vertelt eerst

met menselijke stem waar de rook is, waarna hij indien je niet ingrijpt pas afgaat. Het

alarm kan simpel worden afgezet door er recht onder te staan en ernaar te zwaaien.

zie ook www.nest.com

 

Baby Hairwash Shield

baby-douchemutsMisschien niet helemaal een hot mode-item, maar wel een een praktisch ding. Deze ronde, rubberen pet houdt eenvoudig prikkende shampoo en zeep uit de ogen van je  kind. Het is te koop bij freshgadgets.

Twee smartwatches vergeleken

In januari is de CES, de belangrijkste consumer electronic tradeshow van Amerika. Dat bracht me bij het verzamelen van de leukste futuristische gadgets. Natuurlijk hoort daar een smartwatch bij.

 

de smartwatch

Een futuristisch ideaal; bellen, foto's en notities maken, met een horloge!

De Samsung Galaxy Gear (€ 299) maakt het mogelijk om gemakkelijk (en letterlijk met een

handomdraai) je inkomende gesprekken en meldingen op je Samsung telefoon door

te schakelen naar je pols. Toch is de beperkte comptabiliteit met alleen de nieuwste

serie Samsung phones een groot minpunt. De Sony SmartWatch 2 is echter met alle

Android toestellen met systeemversie 4.0 en hoger te gebruiken.

Voor een vergelijking van die twee vergelijking van smartphones

De digitale oppas

Tv's, computers ne Ipads zijn niet voor niets uitgevonden: laat kinderen bij een wat groter diner met vrienden, lekker even TV kjken. Dan kan je zelf nog rustig eten en kletsen.. tot het tijd is voor het toetjes. Daarom noemt mijn man de Ipad op zo'n moment al spottend de digitale oppas..

 

Leuke websites voor kleinere kinderen zijn www.sesamstraat.nl , www.koekeloere.nl, www.bobo.nl en voor de allerkleinsten www.nijntje.nl. Via www.spelletjesplein.nl zijn er voor de iets oudere kids leuke spelletjes te vinden.

Dol op lijstjes

RTMDebby mailde me:" Mijn gouden tip is om nooit achter te raken,  en alle ballen in de lucht te houden. Achterstand loop ik lastiger in dan alles op orde houden. Bewust keuzes maken en ik werk met lijstjes om mijn hoofd leeg te houden!" Zelf ben ik ook dol op lijstjes! Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, wat voor lijstjes dan ook. Zo haal ik dan alle muizenissen 'Uit mijn hoofd' en 'In de lijst' en heb overzicht wat er eerst moet gebeuren. En heb daarom zowel op mijn Ipad, telefoon als op de pc de app RememberTheMilk geinstalleerd.

Geweldige app.. omdat hij zowel voor Android als voor de Apple werkt en vandaaruit de lijsten bijwerkt. Ook handig: Je kunt specifieke lijsten aanwijzen om met iemand anders te delen. Zo hebben mijn man en ik de Boodschappen-lijst gedeeld. Soms loopt mijn man dus in de supermarkt, en voeg ik snel nog even wat toe en verschijnt dat dus op zijn scherm. ook kun je deadlines toevoegen, en prioriteiten toekennen.

Mijn jongste zoon begon de app zelfs al 'De Koe' te noemen, omdat ik hem zo vaak gebruik, en dat het icoontje is waarmee je de app opstart.

Spiegeltje, spiegeltje…

Een fikse regenbui en ja hoor, je make-up loopt uit. Of er waait een zandkorrel in je oog en je oog begint vreselijk te tranen. Niet echt fijn als je straks netjes op je werk moet verschijnen. Soms heb je dan net geen spiegeltje in je tas. Met de app ‘Mirror’ op je telefoon heb je echter altijd een spiegeltje bij je om jezelf nog mooier te maken.

De stofzuigerrobot

Helemaal handig: de stofzuigerrobot. Mijn collega’s Suzan, Arnim en Freek raadden me hem aan. Ze zijn er erg enthousiast over: Je zet ’m aan voordat je naar je werk gaat en als je terugkomt dan is de kamer schoon.

 

Tips voor een stofzuigerrobot:

  • Klein speelgoed (en vloerkleden dus) zuigt hij op, maar om grote voorwerpen gaat hij keurig heen.
  • Er zijn veel soorten. Ze varieren in prijs van circa 150 tot 500 euro. Op www.vergelijk.nl kun je zien welke er zijn.
  • Het schoonmaken kan nogal een klus zijn en verschilt per stofzuigerrobot, op www.vergelijk.nl vind je informatie over de gebruiksvriendelijkheid.
  • Wehkamp, Mediamarkt en andere grote online webwinkels hebben een redelijk assortiment, maar je kunt ’m ook bij een lokale middenstander kopen (voordeel: meer service als er iets mee aan de hand is).

 

Loslaten helpt

Mijn collega Suzan heeft drie kinderen: van 16, 14 en 2,5 jaar. Ze vertelde me dat een van de dingen die ze bij haar eerste kind het meest heeft geleerd loslaten is. Dat doet me denken aan een boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Door ‘lsltn’ gingen mijn ogen open. Er stonden allemaal vragen in als ‘Moet de huiskamer wel altijd op orde zijn?’, ‘Moet ik altijd weten wat ik met mijn carrière wil?’. Als je dat kunt loslaten, heb je – ook als moeder – een rustiger leven! Er is trouwens een leuke site over met e-cards en tips: www.lsltn.nl

Shoptip

Vooral als je kinderen nog jong zijn, kom je nauwelijks toe aan een middagje shoppen, heb ik gemerkt. Maar ja, ik hou wel van leuke schoenen en af en toe wil ik ook een paar nieuwe kleren hebben. 

Dus ben ik inmiddels fan van deze webshops : www.zalando.nl (geweldige schoenen, acties en een heel makkelijk selectiesysteem), www.steps.nl (daar heb ik zelfs mijn jurk voor mijn bruiloft gescoord), coolblue.nl (voor de technische snufjes), www.nelson.nl (redelijk groot assortiment, praktisch met ophalen), www.hema.nl (makkelijk afhaalsysteem en vooral veel filialen, bijvoorbeeld op de route naar je werk).