header-werk

Werkende mama

Vaste klusjes voor je kind

Fietsbanden plakken, stofzuigen, kamer opruimen, was in de wasmand, grasmaaien. Allemaal voorbeelden van klusjes in huis waar kinderen verantwoordelijk voor kunnen zijn.
Waarschijnlijk doordat de gezinnen in de loop der jaren steeds kleiner werden en de huizen overzichtelijker is het steeds minder noodzaak en vanzelfsprekend geworden dat kinderen in het huishouden mee helpen.

Maar als je je kinderen een vast klusje geeft, zoals tafel dekken of afruimen is dat niet alleen praktisch.. het is ook nog eens goed voor het verantwoordelijkheidsgevoel en zelfvertrouwen.

En .. als alle gezinsleden meehelpen, blijft er meer tijd over voor jou om samen met je kind iets te doen. Even lekker kletsen of een spelletje doen bijvoorbeeld. Lees meer tips hierover op www.loes.nl..

Dan nog een laatste tip: ik kan niet zonder mijn "externe geheugen". Tegenwoordig gebruiken veel mensen natuurlijk hun telefoon of Ipod als agenda en geheugensteuntje. Ik heb zelf een min of meer ouderwetse telefoon en dat zal nog wel even zo blijven en daarom heb ik een whiteboard in de keuken hangen. Daarop staan alle dagen van de week en een paar keer per week werk ik hierop de agenda bij. Ik loop er vaak langs en kijk er regelmatig op, waardoor ik niets vergeet wat erop staat. Wat er niet op staat, wil ik dan nogal eens vergeten. Met een spijkertje hangt daar dan ook nog de schoolkalender aan, altijd handig voor alle schoolvrije dagen. Met magneetjes hang ik er de schoolbriefjes bij, raak ik die ook niet kwijt. Verder nog de kortingsbonnetjes enzo waar ik iets mee wil doen. Bij de Hema had of heb je whiteboards waar magneetjes bijzitten met tekeningen van een school, creche, sport, ed.

Leave your comments

Post comment as a guest

0
Your comments are subjected to administrator's moderation.
terms and condition.
Powered by Komento